Doelgroep

The Shift of Life richt zich op jongeren van 13 tot en met 15 jaar oud die op de Havo of hoger zitten.
Deze jongeren zijn woonachtig in alle twaalf de provincies van Nederland. Het doel is om de jongeren informatie toe te spelen en tips te geven die toepasbaar zijn op iedere dagelijkse huishoudtaak.

Doel
Het primaire doel is de jongeren er zo bij te helpen dat ze zichzelf dagelijks zouden kunnen redden en dat er geen problemen ontstaan in het huishouden, zowel financieel als hygiëne en keuken gerelateerd.
Het secundaire leerdoel is de jongeren tips bij te brengen waardoor het werk in huis een stuk makkelijker wordt. Dit zorgt ervoor dat de jongeren het niet alleen redden in huis, maar dat ze er ook nog eens van kunnen genieten. Iets wat ook belangrijk is in een goed huishouden.

Instructiemethode
The Shift of Life gaat de jongeren instrueren in het huishouden met verschillende tips en tricks via diverse posts. (Denk aan video’s, foto’s, teksten en GIF’s.)
De afbeeldingen en GIF’s laten de kleinere handelingen zien in het huishouden die het dagelijkse leven een stuk gemakkelijker kunnen maken.
De video’s en teksten zijn ervoor bedoeld om de jongeren daadwerkelijk te instrueren over hoe, wanneer, of wat ze moeten doen in een bepaalde situatie die huishoudelijk gerelateerd is.
Door gestructureerd iedere dag van de week een verschillend thema aan te houden zorg je ervoor dat de jongeren hun aandacht blijven vasthouden en dat de stabiliteit die jij ze als organisatie bied gewaardeerd zal worden.

Werkvormen
Bij The Shift of Life is men erg gericht op de doener. De jongeren moeten inmiddels zelf op zoek zijn naar tips voor het huishouden.
Dit kan zijn door de thuissituatie waar ze op dat moment in verkeren of puur door interesse voor de toekomst.
Deze interesse ontwikkelt zich uiteindelijk doormiddel van de tips die ze krijgen tot een daadwerkelijke fysieke en mentale inspanning in het huishouden.
Daarom richt The Shift of Life zich ook met name op jongeren die op de Havo of hoger zitten.
Deze jongeren zijn uit zichzelf al meer geïnteresseerd in deze dagelijkse maar toch enorm belangrijke dingen in het leven van een volwassen persoon.

Save

Save

Save